Petrol Ofisi Hakkarili öğrencilerle buluştu, çevresel duyarlılığa dikkat çekti.

Türkiye’nin farklı yörelerinden gençlere, Hakkari kent kültürünü yakından tanıtmak ve böylelikle toplumsal barışa katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Barış Köprüsü Hakkari Dönemsel Yaz Projesi’, 18 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) stratejik ortağı Petrol Ofisi, Vakfın gençlik örgütleri tarafından düzenlenen tüm yerel projelerine olduğu gibi Hakkari’deki çalışmalara da destek verdi ve aktif olarak katıldı.


Hakkarili ilköğretim öğrencilerinin katılımcı olduğu proje çerçevesinde, çocukların yaz dönemlerinin verimli geçmesinin sağlanması ve eğitimlerine katkıda bulunmak için ortam yaratılması amaçlanıyor. Öte yandan yereldeki gençler ve farklı şehirlerden gelen katılımcılar arasında bilgi değişiminin sağlanması, farklı kültürlerden gelen gençlerin birbirini tanıması yoluyla hoşgörünün arttırılması, ortak temel değerlerin daha iyi anlaşılmasına destek olunması da hedefleniyor.

Bu hedefi gerçekleştirmek üzere Diyarbakır, Ordu, Hakkari, İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara, Erzurum, Bursa, Bilecik, Gaziantep ve Eskişehir’den gelen 30 üniversiteli gönüllü genç Hakkari’ye geldi.

Barış Köprüsü Hakkari Dönemsel Yaz Projesi’, gönüllü gençlerin önderliğinde, Hakkari’nin tanıtımı, satranç atölyesi, futbol, basketbol, voleybol, badmington spor atölyeleri, çevre eğitimleri, açıkhava sinemasında film gösterimleri gibi çeşitli sosyal etkinlikleri içeriyor. 18 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen programla 30 gencin öncülüğünde 50 Hakkarili öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Projeyi yürüten Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın stratejik ortağı Petrol Ofisi, program kapsamında Özel Sektör Gönüllüler Derneği işbirliğiyle hazırladığı; çocukların bilinçli geri dönüşüm alışkanlıkları ve çevre koruma davranışları geliştirmelerine destek olmak amacıyla oluşturulan “Çevreci Penguenler” eğitimini verdi. Petrol Ofisi Kurumsal İletişim Yöneticisi Selin Çınar ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil’in de katıldığı program sonrasında, Hakkarili çocuklar ve gençlerle sohbet edildi.

Petrol Ofisi, sosyal projelerin destekçisi

1941 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanında tüketiciye kaliteli ürün ve hizmet sunarken, toplumsal kalkınmaya hizmet eden projelere destek vermeye, bir parçası olmaya özen gösterdiklerini belirten Petrol Ofisi Kurumsal İletişim Yöneticisi Selin Çınar şunları söyledi:

Petrol Ofisi, Türkiye coğrafyasının tamamını kapsayan en büyük dağıtım şirketi olma özelliği taşıyor. Türkiye'nin 81 iline ve yaklaşık 850 ilçesine hizmet götürüyoruz. Akaryakıt ve madeni yağlar sektörünün lider kuruluşu olarak, bir yandan müşteri odaklı çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan da sosyal sorumluluk projelerimizle topluma katkı sağlamak önceliğimizi oluşturuyor.”

Ofisi’nin toplumsal gelişimi sürdürülebilir kılacak projeler geliştirmeye ve bu sayede geleceğe yatırım yapmaya büyük önem verdiğini vurgulayan Çınar, şöyle devam etti: “Bu yolda 2008’den bu yana stratejik ortağımız Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın bütün yerel projelerini destekliyoruz. Hakkari’de gerçekleştirilen ’Barış Köprüsü Dönemsel Yaz Projesi’nin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Çeşitli illerden gelen genç arkadaşlarımızın koordinasyonunda yürütülen programda, küresel ısınma, enerji tasarrufu ve çevre koruma bilincini arttırmaya yönelik mesajlar vermeyi amaçladık. Benzer sosyal yatırımları, Anadolu’nun köklü kültürlerine sahip diğer yörelerinde de hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Petrol Ofisi’nin Toplum Gönüllüleri Vakfı ile sürdürdüğü stratejik ortaklık, toplum için fayda üretmek ve kalıcı yarar sağlamak amacını güdüyor. Bu doğrultuda, etki ve sonuçları sınırlı bir proje ortaklığı yerine; iki kurumun ortak değerler etrafında bir araya geldiği bir ortaklık modeli ile hareket ediliyor. Petrol Ofisi’ni Toplum Gönüllüsü yapan bu işbirliği çerçevesinde, Petrol Ofisi’nin sahip olduğu köklü değerler ve deneyim, TOG’un gençlerin öncülüğünde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi hedefleyen vizyonu ile buluşuyor.

Petrol Ofisi, içinde bulunduğu toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, topluma, çevreye ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek amacı ile bir araya geldiği Toplum Gönüllüleri bünyesinde üretilen projelere; kendi çalışanlarını ve bayilerini de dahil ederek, sosyal sorumluluk farkındalığını geliştirmeyi, gönüllülük anlayışını yaygınlaştırmayı hedefliyor.


Diğer Haberler
DÖVİZ KURLARI
  Alış  Satış
DOLAR
EURO
AYIN ELEMANI ANKET
 
Sitemizin yeni görünümünü beğendiniz mi?

"We are very excited that this young innovative company is becoming part of the LVMH Group," said Bernard Arnault, President of LVMH. "We are particularly pleased that rolex replica is joining the LVMH team and that we have the opportunity to invest in this vibrant and rapidly growing company. Its prestige brands include Dom Perignon, Moet Chandon, Veuve Clicquot, Krug and Pommery champagnes; rolex replica and Hine cognacs; Louis Vuitton, Loewe, and Celine luggage, leather goods and accessories; Christian Dior, Givenchy, Kenzo, and Guerlain perfumes and cosmetics; Sephora, replica watches uk, and Le Bon Marche in selective retailing; Fred in jewelry; and Givenchy, Christian Lacroix, and Kenzo in couture and fashion. All rights reserved. the most fabulous shopping center of breitling replica all At mid-Twentieth Century, Fifth Avenue was synonymous with elegance. Each store along the way exuded an atmosphere of distinction. Some of the stores offered wares less expensive than rolex replica, but all in all, if it was purchased on Fifth Avenue, whatever it was, it was surrounded with an aura of sophistication and an intangible glamour.

Anasayfa | Hakkımızda | Hizmetlerimiz | Ürünlerimiz | Sipari?Formu | Promosyonlar | İletişim
Gen?Petrol ?2010 | Designed by Naya Bilişim