Petrol Ofisi Güçlü Finansal Performansını Sürdürüyor

Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi, 2010 yılının ilk altı aylık döneminde, satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %20 artışla 7,6 milyar TL’ye yükseltti. Petrol Ofisi’nin dönem içi net karı ise 46,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi, başarılı finansal performansını 2010 yılının ilk yarısında da sürdürdü.

Petrol Ofisi’nin 2010 yılı ilk altı aylık döneminde, net satış tutarı 7,6 milyar TL (5,0 milyar ABD Doları) oldu. Şirketin net karı ise, 46,6 milyon TL’ye (30,8 milyon ABD Doları) ulaştı. Şirket altı aylık satış gelirlerini, bir önceki yılın aynı dönemine oranla %20 arttırdı.

CEO Türker: “Akaryakıt sektörü ve global ekonomideki çeşitli zorluklara rağmen satışlarımızı arttırmayı sürdürdük”

2010 yılı ilk yarısına ait finansal sonuçlarını değerlendiren CEO Melih Türker, Petrol Ofisi’nin başarılı finansal performansı ile Türk ekonomisini desteklediğini dile getirdi.

“Petrol Ofisi’nin tüm faaliyetlerinin odağında, müşteri odaklı çalışmaları ve üstün nitelikli ürünleri ile iş ortakları ve tüketiciler; başarılı bir finansal performans ile de yatırımcılar, çalışanlar ve Türk ekonomisi için değer yaratma tutkusu vardır” diyen Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik iklimde düzelme emareleri görülüyor. İç talebin güçlenmesi açısından büyük önem taşıyan İstihdam ve Tüketici Güven Endeksi konularında olumlu bir seyir var. Ancak bu düzelme akaryakıt pazarına tam olarak yansımadı. Bunun bir nedeni, hem sektöre, hem ülkemizin vergi gelirlerine, hem de tüketicilerin araçlarına büyük zararlar veren 10 numara madeni yağ kullanımıdır. Bu konuda daha güçlü bir mücadele gerektiğine inanıyoruz.”

Petrol Ofisi’nin pazarda yaşanan daralmaya karşın pazar payını ve satış gelirlerini artırma başarısı gösterdiğini söyleyen Türker, “Tüm enerjimizi, işimizi ve sürdürülebilir büyüme performansımızı geliştirmeye adamış durumdayız. Yatırımlarımız, Ar-Ge çalışmalarımız, ürün ve hizmet kalitesine yönelik kesintisiz çalışmalarımızla, hem akaryakıt, hem de madeni yağ alanında üstün nitelikli ürünleri, tüm Türkiye’yi kapsayan kaliteli bir hizmet ağıyla sunuyoruz. Bir yandan da, arama ve üretim konusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tüm bu başarılarımızın elde edilmesini sağlayan, çalışanlarımıza, iş ortaklarımız bayilerimize, bizlere güvenen bireysel ve kurumsal müşterilerimize, teknoloji ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Diğer Haberler
DÖVİZ KURLARI
  Alış  Satış
DOLAR
EURO
AYIN ELEMANI ANKET
 
Sitemizin yeni görünümünü beğendiniz mi?

"We are very excited that this young innovative company is becoming part of the LVMH Group," said Bernard Arnault, President of LVMH. "We are particularly pleased that rolex replica is joining the LVMH team and that we have the opportunity to invest in this vibrant and rapidly growing company. Its prestige brands include Dom Perignon, Moet Chandon, Veuve Clicquot, Krug and Pommery champagnes; rolex replica and Hine cognacs; Louis Vuitton, Loewe, and Celine luggage, leather goods and accessories; Christian Dior, Givenchy, Kenzo, and Guerlain perfumes and cosmetics; Sephora, replica watches uk, and Le Bon Marche in selective retailing; Fred in jewelry; and Givenchy, Christian Lacroix, and Kenzo in couture and fashion. All rights reserved. the most fabulous shopping center of breitling replica all At mid-Twentieth Century, Fifth Avenue was synonymous with elegance. Each store along the way exuded an atmosphere of distinction. Some of the stores offered wares less expensive than rolex replica, but all in all, if it was purchased on Fifth Avenue, whatever it was, it was surrounded with an aura of sophistication and an intangible glamour.

Anasayfa | Hakkımızda | Hizmetlerimiz | Ürünlerimiz | Sipari?Formu | Promosyonlar | İletişim
Gen?Petrol ?2010 | Designed by Naya Bilişim