Petrol Ofisi’nden Bergamalı öğrencilere çevre bilinci eğitimi

 

BASIN ODASI > Basın Bültenleri
 
 Basın Bültenleri
 
Petrol Ofisi’nden Bergamalı öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Petrol Ofisi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen TOG Bergama Dönemsel Yaz Projesi, İzmir Bergama’ya bağlı Tepeköy ve Yukarıbey köylerinde başladı. Etkinliklerde ilköğretim öğrencilerine yönelik çevre bilincini güçlendirecek eğitim çalışmaları ve aktiviteler gerçekleştirilecek.


Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi öncelikli görevleri arasında kabul ettiği sosyal sorumluluklarını yerine getirmeyi sürdürüyor. Petrol Ofisi’nin Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile düzenlediği TOG Bergama Dönemsel Yaz Projesi İzmir Bergama'ya bağlı Tepeköy ve Yukarıbey köylerinde gerçekleştiriliyor. Toplum Gönüllüsü gençlerin yürüttüğü çalışmalarda ilköğretim öğrencilerinin, küresel iklim değişikliğine dair bilgilendirilmesi ve çocuklarda çevre bilincinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında organik tarımın yararları üzerinde durulurken, bilinçsiz tüketimin çevreye verdiği zararlar çocuklara anlatılacak. Böylece yarının yetişkinlerinin çevre konusunda bilinçlenmesine de katkıda bulunulacak.

Çok yönlü etkinlikler

15 gençten oluşan organizasyon ekibinin hayata geçirdiği projeye iki köyden 70 öğrencinin yanı sıra, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 30 üniversite öğrencisi gönüllü de katılacak. Gönüllü gençler, proje kapsamında çocuk nüfusunun yüksek olduğu, köy muhtarları ve halkının da ilgi gösterdiği Tepeköy ve Yukarıbey köylerinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Çocuklara küresel iklim değişikliği, organik tarımın yararları, bilinçsiz tüketim alışkanlıklarının çevreye verdiği zararlar gibi konularda bilgi verilecek. Programda çöplerden heykel yapımı ve çim adam atölyeleri gibi gelişimi destekleyen aktiviteler de yer alacak. Çalışma atölyeleri ile aktarılan bilgi ve artırılan farkındalığın kalıcı olması hedefleniyor. Ayrıca köy kadınları için de bez torba atölyesi gibi etkinlikler düzenlenecek.
İki hafta sürecek olan projede eğitim ve atölye çalışmalarının yanısıra çeşitli geziler, köy meydanlarında resim çalışmaları ve çevre konusunda bilinç artıracak tiyatro oyunları ve şenlikler yer alacak. Böylece etkinlik iki köyde yaşayanların günlük yaşamının bir parçası haline gelecek, çevre ile ilgili mesajlar da etkin bir şekilde verilecek.

Petrol Ofisi TOG’un stratejik ortağı

                                              

Toplumsal barış, dayanışma ve değişimin gençlerin öncülüğünde gerçekleşeceğine, bu değişimin yetişkinlerce desteklenerek güçleneceğine inanan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), gençlerde sosyal sorumluluk konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. TOG’un stratejik ortağı olan Petrol Ofisi de Toplum Gönüllüsü gençlerin gerçekleştirdiği çalışmaların tamamını “Gönülden Bağlıyız” sloganıyla destekliyor.
Petrol Ofisi’ni Toplum Gönüllüsü yapan bu işbirliği çerçevesinde, Petrol Ofisi’nin sahip olduğu köklü değerler ve deneyim, TOG’un gençlerin öncülüğünde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi hedefleyen vizyonu ile buluşuyor.

Petrol Ofisi Kurumsal İletişim Yöneticisi Selin Çınar TOG ile yapılan işbirliğini şöyle değerlendirdi: “Toplum Gönüllüleri Vakfı ile sürdürdüğümüz stratejik ortaklık, toplum için fayda üretmek ve kalıcı yarar sağlamak amacını güdüyor. Bu doğrultuda, etki ve sonuçları sınırlı bir proje ortaklığı yerine; iki kurumun ortak değerler etrafında bir araya geldiği bir ortaklık modeli ile hareket ediyoruz. 2010 yılının ilk altı ayı içinde Toplum Gönüllüsü gençler tarafından tüm Türkiye’de 350 ayrı proje hayata geçirildi. TOG ile sürdürmekte olduğumuz işbirliğimiz kapsamında çalışanlarımızı, bayilerimizi ve tüm sosyal paydaşlarımızı ‘Toplum Gönüllüsü’ olmaya özendiriyoruz”




Petrol Ofisi, içinde bulunduğu toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, topluma, çevreye ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek amacı ile bir araya geldiği Toplum Gönüllüleri bünyesinde üretilen projelere; kendi çalışanlarını ve bayilerini de dahil ederek, sosyal sorumluluk farkındalığını geliştirmeyi, gönüllülük anlayışını yaygınlaştırmayı hedefliyor.


Diğer Haberler
DÖVİZ KURLARI
  Alış  Satış
DOLAR
EURO
AYIN ELEMANI ANKET
 
Sitemizin yeni görünümünü beğendiniz mi?



"We are very excited that this young innovative company is becoming part of the LVMH Group," said Bernard Arnault, President of LVMH. "We are particularly pleased that rolex replica is joining the LVMH team and that we have the opportunity to invest in this vibrant and rapidly growing company. Its prestige brands include Dom Perignon, Moet Chandon, Veuve Clicquot, Krug and Pommery champagnes; rolex replica and Hine cognacs; Louis Vuitton, Loewe, and Celine luggage, leather goods and accessories; Christian Dior, Givenchy, Kenzo, and Guerlain perfumes and cosmetics; Sephora, replica watches uk, and Le Bon Marche in selective retailing; Fred in jewelry; and Givenchy, Christian Lacroix, and Kenzo in couture and fashion. All rights reserved. the most fabulous shopping center of breitling replica all At mid-Twentieth Century, Fifth Avenue was synonymous with elegance. Each store along the way exuded an atmosphere of distinction. Some of the stores offered wares less expensive than rolex replica, but all in all, if it was purchased on Fifth Avenue, whatever it was, it was surrounded with an aura of sophistication and an intangible glamour.

Anasayfa | Hakkımızda | Hizmetlerimiz | Ürünlerimiz | Sipari?Formu | Promosyonlar | İletişim
Gen?Petrol ?2010 | Designed by Naya Bilişim