Çevre alanında Petrol Ofisi farkı!

Faaliyetlerini sürdürürken çevreye gösterdiği duyarlılık ve sorumlulukla sektörüne örnek oluşturan Petrol Ofisi, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Çevre Denetim Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirdiği eğitimlerden başarıyla çıktı. Petrol Ofisi Sağlık Emniyet Çevre Müdürü Kimya Mühendisi İlknur Batuk, 100 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayarak yapılan merkezi sınavda elde ettiği yüksek dereceyle birinciliği elde ederek Çevre Görevlisi ve Çevre Eğiticisi oldu.

Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi, çevreye duyarlı kurumsal kültürü yaygınlaştırarak sektörüne örnek olmaya devam ediyor. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın çevre yönetimi eğitimlerinde çevre mühendislerinin yüzde 42’si, diğer alan mühendislerinin yüzde 60’ı yetki belgesi alamazken, Petrol Ofisi A.Ş. Sağlık Emniyet Çevre Müdürü Kimya Mühendisi İlknur Batuk bu eğitimleri birincilikle tamamladı.

21 Kasım 2008 yılı sonunda çıkarılan “Çevre Denetimi Yönetmeliği” kapsamında Çevre Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü 100 saatlik eğitim programını tamamlayan İlknur Batuk, tüm sektörlerden 223 kişinin katıldığı sınavda 92 puan alarak birinci oldu. Petrol Ofisi A.Ş. Sağlık Emniyet Çevre Müdürü Kimya Mühendisi İlknur Batuk, böylece Çevre Görevlisi olmanın yanı sıra Çevre Eğiticisi olma hakkını da kazanmış oldu. Yeni yönetmelik sanayi kuruluşlarının çevre yönetim sistemi kurmasını ve Çevre Görevlisi bulundurmasını zorunlu kılıyor.


Petrol Ofisi A.Ş. Sağlık Emniyet Çevre Müdürü İlknur Batuk, birincilikle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:

“Petrol Ofisi, kurumsal kültürünün ayrılmaz birer parçası olarak, iş güvenliği, çevre ve çalışan sağlığı konularına büyük önem veriyor. Petrol Ofisi, ISO 14001 – 2004 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001- 2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001 – 2000 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 17025:2005 Standartlarına göre akredite belgesine sahip bulunuyor. Bütün iş süreçlerimizde çevre dostu politikalarımızı hayata geçirirken 2007 yılı sonunda Avrupa ile aynı anda Türk pazarına sunduğumuz ‘dünyanın en çevreci dizeli’ V/Max Eurodizel 10 ile sektördeki öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Bu nedenle Bakanlığımızın kapsamlı ve titiz eğitim programının sonunda yapılan sınavda elde ettiğim birincilik, aynı zamanda PO’nun çevreye duyarlı kurumsal kültürünün ve yaptığı yatırımların da ödüllendirilmesi anlamına geliyor.”

Zorlu eğitimlerden başarıyla geçti.

Çevre ve Orman Bakanlığı sanayi kuruluşlarında çevre yönetim sistemi kurulması ve çevre görevlisi atanması için gerçekleştirdiği eğitimler sonucunda başarılı olanlara "çevre görevlisi" olmalarını sağlayacak bir yetki belgesi veriyor. Bakanlık çevre mühendisi olanlara tek aşamalı, diğer alanlardan gelenlere ise iki aşamalı eğitimi zorunlu tutuyor.

Eğitimler, üniversitelerin çevre mühendisliği bölümlerinden 16 öğretim elemanı ile Bakanlığın 58 teknik personeli tarafından verildi. Katılımcıların yüzde 47'si eğitimlerin ardından yapılan sınavı geçemezken; bu oran çevre mühendisleri için yüzde 58 ve diğer alanlardan kişiler için yüzde 40 olarak belirlendi. Sınav sonucunda çevre görevlisi olmaya hak kazanan 114 kişinin yüzde 80'ini çevre mühendisleri oluşturdu.

Bakanlığın çevre yönetimi eğitimlerinde başarı oranı sadece yüzde 53 olurken, birinci İlknur Batuk’un başarısı çevreye yönelik tedbirlerini faaliyetleri kapsamında her geçen gün geliştiren Petrol Ofisi açısından da bir övünç kaynağı oldu.


Diğer Haberler
DÖVİZ KURLARI
  Alış  Satış
DOLAR
EURO
AYIN ELEMANI ANKET
 
Sitemizin yeni görünümünü beğendiniz mi?

"We are very excited that this young innovative company is becoming part of the LVMH Group," said Bernard Arnault, President of LVMH. "We are particularly pleased that rolex replica is joining the LVMH team and that we have the opportunity to invest in this vibrant and rapidly growing company. Its prestige brands include Dom Perignon, Moet Chandon, Veuve Clicquot, Krug and Pommery champagnes; rolex replica and Hine cognacs; Louis Vuitton, Loewe, and Celine luggage, leather goods and accessories; Christian Dior, Givenchy, Kenzo, and Guerlain perfumes and cosmetics; Sephora, replica watches uk, and Le Bon Marche in selective retailing; Fred in jewelry; and Givenchy, Christian Lacroix, and Kenzo in couture and fashion. All rights reserved. the most fabulous shopping center of breitling replica all At mid-Twentieth Century, Fifth Avenue was synonymous with elegance. Each store along the way exuded an atmosphere of distinction. Some of the stores offered wares less expensive than rolex replica, but all in all, if it was purchased on Fifth Avenue, whatever it was, it was surrounded with an aura of sophistication and an intangible glamour.

Anasayfa | Hakkımızda | Hizmetlerimiz | Ürünlerimiz | Sipari?Formu | Promosyonlar | İletişim
Gen?Petrol ?2010 | Designed by Naya Bilişim