Petrol Ofisi, 2009’da krize rağmen 287 Milyon TL kar elde etti

Türkiye akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lider kuruluşu Petrol Ofisi, ekonomik krize rağmen 2009 yılında 14 milyar TL ciro elde ederken, net karını ise %185 artırarak 287 milyon TL’ye yükseltti.


Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi, üstün nitelikli ürünleri ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına 2009 yılında da hız kesmeden devam etti.

Petrol Ofisi’nin 2009 yılı net satış tutarı 14,095 milyar TL (9,119 milyar ABD Doları) oldu. Şirketin net karı ise, bir önceki yıla göre % 185 oranında artarak 287,4 milyon TL’ye (186 milyon ABD Doları) ulaştı.

Şirketin 2009 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Petrol Ofisi CEO’su Melih Türker, geçen yıl küresel kriz ile birlikte, hem serbest piyasa yapısındaki aksamaların, hem de akaryakıt ürünleri üzerindeki vergi artışlarının, sektördeki kuruluşları ve tüketicileri oldukça zorladığını belirtti. ‘‘2010 ve sonrasında bizleri belki daha iyimser, ancak kesinlikle daha atak ve talepkar bir rekabet ortamı bekliyor” ifadesini kullanan Türker, şunları söyledi:

“2009 yılında temel önceliğimiz, krizin ve diğer olumsuzlukların işimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımız üzerindeki etkisini minimumda tutmak, müşteri odaklı çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza planlı olarak devam etmek oldu. Verimliliği artırma ve masraf bazımızı daha etkin bir şekilde kontrol etme yönünde aldığımız önlemlerle başarılı bir performans sergiledik.”

2010 yılı ve sonrasında da, her zaman olduğu gibi işin odağına müşterilerini yerleştireceklerini belirten Türker, “Bir yandan müşteri odaklı çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan da portföyümüzü daha verimli hale getirerek, çeşitlendirmek hedefiyle hareket edeceğiz. Aynı zamanda, büyüme performansımızı sürdürülebilir kılmak amacı ile ihtiyatı elden bırakmayacağız. Masraf bazımızı sürekli gözetmeyi, ve verimliliği artırıcı yoğun çabalarımızı sürdürürken; iş yapma biçimlerimizi de sürekli gözden geçirmek ve geliştirmek üzerinde çalışacağız. Büyük Petrol Ofisi Ailesi olarak uzun yıllardır olduğu gibi ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Petrol Ofisi A.Ş.
UFRS Mali Tablolarına Göre Temel Faaliyet Göstergeleri

 (milyon TL)                           2009  2008  (Fark %)
 Net Satış  14.095  17.194  -18%
 FVAÖK  782  933  -16%
 Net Kar  287  101  185%
  


Diğer Haberler
DÖVİZ KURLARI
  Alış  Satış
DOLAR
EURO
AYIN ELEMANI ANKET
 
Sitemizin yeni görünümünü beğendiniz mi?

"We are very excited that this young innovative company is becoming part of the LVMH Group," said Bernard Arnault, President of LVMH. "We are particularly pleased that rolex replica is joining the LVMH team and that we have the opportunity to invest in this vibrant and rapidly growing company. Its prestige brands include Dom Perignon, Moet Chandon, Veuve Clicquot, Krug and Pommery champagnes; rolex replica and Hine cognacs; Louis Vuitton, Loewe, and Celine luggage, leather goods and accessories; Christian Dior, Givenchy, Kenzo, and Guerlain perfumes and cosmetics; Sephora, replica watches uk, and Le Bon Marche in selective retailing; Fred in jewelry; and Givenchy, Christian Lacroix, and Kenzo in couture and fashion. All rights reserved. the most fabulous shopping center of breitling replica all At mid-Twentieth Century, Fifth Avenue was synonymous with elegance. Each store along the way exuded an atmosphere of distinction. Some of the stores offered wares less expensive than rolex replica, but all in all, if it was purchased on Fifth Avenue, whatever it was, it was surrounded with an aura of sophistication and an intangible glamour.

Anasayfa | Hakkımızda | Hizmetlerimiz | Ürünlerimiz | Sipari?Formu | Promosyonlar | İletişim
Gen?Petrol ?2010 | Designed by Naya Bilişim